Met woorden verleiden : schrijftips voor uw presentaties, mailings en andere wervende teksten : meer dan 100 praktijktests - Van Bogaert, Mark, ....- (Leuven : Lannoo, 2016)
Volledig herziene editie van de copywriting-bijbel Hoe stopt u kracht in uw wervende teksten? Hoe zorgt u voor positieve aandacht? Hoe motiveert u uw lezer om te doen wat u vraagt? In Met woorden verleiden geeft Mark Van Bogaert (winnaar Gouden Veer 2014 voor de beste Verkoopbrief) u een hoogst persoonlijke inkijk in de interne keuken van de copywriter. Ontdek de direct bruikbare schrijftips in zijn typisch zwierige en humoristische stijl. Schrijftips die u extra aandacht en extra respons garanderen. De verrassende tests in het boek bewijzen dat de tips werken voor mailings, advertenties, onlineteksten. Maar de dialoogmethode versterkt ook andere soorten teksten: van persbericht over PowerPointpresentatie tot zelfs het verslag van uw vergadering of uw bedrijfsblad.
In dit boek bespreekt de Vlaamse copywriter en schrijftrainer Mark Van Bogaert hoe je ervoor kunt zorgen dat een tekst veel respons krijgt. De nadruk ligt op de verleidingstechnieken van de 'direct marketing' en niet op taal. Eerst bespreekt de auteur enkele onderzoeken over direct marketing. In de volgende hoofdstukken leer je om te schrijven zoals je praat, een verkoopsbrief meer dialoogkracht te geven en een goed antwoorddocument op te stellen. Daarna zijn er tips voor het schrijven van teksten voor advertenties, het goede doel en naamkaartjes. Ten slotte zijn er hoofdstukken over het geven van cadeautjes, schrijven voor verschillende leeftijden, e-marketing en het verhogen van de dialoogkracht van enkele andere tekstsoorten (vergaderverslag, persbericht). Dat alles wordt voortdurend ondersteund met testresultaten: welke ingreep leidde tot welk resultaat? In kaders vind je voorbeelden uit de marketing en de ervaring van de auteur. Een praktisch handboek dat helaas ontsierd wordt door het vele jargon en apodictische uitspraken over wat wel en niet hoort. Deze nieuwe uitgave is verrijkt met actuele inzichten en besteedt meer aandacht aan eyetracking (het trekken van aandacht) en internet. Met een register. © NBD Biblion
Keywords: Copywriting -- Nederlands; Schriftelijke communicatie -- Nederlandse taal; Schrijven