Durven ondernemen - De Muynck, Harald, ....-; Kevin De Muynck, ....- (Gent : Academia Press, 2016)
Het bedrijfsleven is complex, zeker voor beginnende professionals. Wie zelfstandige wil worden moet door een juridisch hindernissenparcours; jonge werknemers komen terecht in een wereld vol nieuwe rechten en plichten. Durven ondernemen bereidt studenten en jonge professionals voor op deze uitdagingen. Dit handboek maakt hen vertrouwd met een waaier aan economische en juridische termen en ideeën uit de bedrijfswereld. De auteurs bekijken deze termen vanuit een praktisch perspectief. Zo bespreken ze bijvoorbeeld welke impact wettelijke en economische voorwaarden hebben op het starten van een bedrijf en het personeelsbeleid van een onderneming. Omdat dit boek sterk gericht is op de bedrijfskundige praktijk blijft het vlot leesbaar, ook voor lezers met een minimale economische en juridische achtergrond. Het resultaat is een verhelderend overzicht van alle theoretische en praktische zaken die jonge ondernemers (in spe) moeten weten.
Keywords: Je eigen zaak starten