Handboek EMDR bij kinderen en jongeren - Beer, Renée, ....-; De Roos, Carlijn (red.), ....- (Houten : LannooCampus, 2017)
Handboek EMDR bij kinderen en jongeren is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren met EMDR. Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een succesvolle behandeling voor de verwerking van emotioneel belastende herinneringen aan traumatische of stressvolle ervaringen. In dit handboek schrijven meer dan dertig specialisten in hun vakgebied over de nieuwste inzichten met betrekking tot de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren. Naast een beschrijving van de achtergronden, wetenschappelijk onderzoek en uitvoering van deze behandelmethode is er aandacht voor de toepassing bij specifieke psychopathologie, verschillende doelgroepen en settingen. Daarbij wordt door de vele gevalsbeschrijvingen de klinische praktijk helder geïllustreerd.