De klas van (n)u - Smekens, Els, ....- (Leuven : Acco, 2017)
De kinderen in onze klassen zijn even divers als bonte bloemen: ieder kind groeit en bloeit op zijn eigen manier. Kinderen met verschillende talenten én uitdagingen zitten bij elkaar in de groep. De leraar heeft de taak om al die kinderen leerwinst te laten boeken. Dit praktijkboek beschrijft hoe leraren dat doel elke dag in de klas kunnen waarmaken. Heel wat aspecten van de dagelijkse praktijk komen aan bod: *Hoe kan je differentiëren zonder te vervallen in individueel onderwijs? *Hoe spreek je met je klas over de verschillen tussen de kinderen? *Hoe leer je de kinderen in je klas leren? *Hoe bevorder je technisch, maar ook begrijpend lezen? *Hoe ga je om met hulpmiddelen die kinderen met een beperking nodig hebben? *Hoe help je kinderen vooruit die moeilijk rekenen? *Hoe leer je de kinderen in je klas doelgericht oefenen? Gedurende meer dan een jaar observeerde de auteur klasgroepen in diverse scholen. Ze gaf les en ondersteunde de leraren in hun zoektocht naar kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. De succesvolle ervaringen heeft ze opgenomen in De klas van (n)u. Ga met dit boek de uitdaging aan om van je klas een harmonieus boeket te maken. De talrijke voorbeelden en praktische tips maken dit boek erg toegankelijk voor leraren van de lagere school en de eerste graad van de middelbare school. Ook ouders kunnen er inspiratie in vinden voor de begeleiding van hun kind thuis en op school.
Competentiegericht onderwijs
Keywords: Leerlingenbegeleiding