Succesvol omgaan met gedragsproblemen : trainingsmateriaal bij gedragsproblemen in scholen : het denken en handelen van leraren - Van der Wolf, Kees (Johannes Cornelis), 1944-2014; Van Beukering, J. T. E. (Tanja), ....-; Veldkamp, Theo, ....- (Leuven : Acco, 2014)
Handboek voor trainers en onderwijsadviseurs van docententeams (primair en secundair onderwijs) en van scholen, waarin trainingsmateriaal is gebundeld om docenten effectief te laten omgaan met leerlingen met gedragsproblemen. Het trainingsmateriaal bestaat in de eerste plaats uit vijf powerpoint-presentaties met uitgebreide toelichtingen waarmee een trainer of lerarenopleider aangegeven doelen kan bereiken. Vervolgens uit een handleiding voor twee opeenvolgende dagprogramma's van een docententraining. In het slothoofdstuk worden aanvullende aspecten uit de diaseries van de presentaties aangereikt. In het trainingsmateriaal wordt regelmatig verwezen naar de publicatie van de eerste twee auteurs uit 2009: 'Gedragsproblemen in scholen'*; deze nieuwe publicatie is echter afzonderlijk bruikbaar. De auteurs geven aan dat trainingsmateriaal op verzoek is gemaakt en in de praktijk is beproefd. Een uitgebreide literatuuropgave en informatie over de auteurs sluiten het boek af. © NBD Biblion
Trainingsmateriaal voor leerkrachten in het primair en secundair onderwijs. - Gedragsstoornissen ; onderwijs
Keywords: Leer- en gedragsproblemen