Integrerende verpleegkunde revisited : hefboom tot integrale zorg - Grypdonck, Mieke, ....-; Sermeus, Walter, ....- (Leuven : Acco, 2016)
Integrerende Verpleegkunde werd in het begin van de jaren zeventig in het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap van de KU Leuven ontwikkeld en in een aantal ziekenhuizen in Vlaanderen geïmplementeerd. Intussen is de gezondheidszorg erg veranderd, maar de waarden die Integrerende Verpleegkunde in de verpleegkunde wilde realiseren, hebben alleen maar aan betekenis gewonnen. In Integrerende Verpleegkunde revisited gaan de auteurs na wat de betekenis is van de uitgangspunten van Integrerende Verpleegkunde voor de gezondheidszorg van vandaag, en op welke wijze die uitgangspunten het best vorm zouden kunnen krijgen. Daarbij beperken ze zich niet tot het ziekenhuis, maar wordt ook de ouderenzorg, de thuiszorg en de psychiatrische zorg onder de loep genomen. De tekst van het boek is gebaseerd op uitgebreide discussies via die de permanente vorming van de KU Leuven in 2012 en 2013 met het werkveld zijn gevoerd. Dat zorgt voor een nauwe aansluiting bij de realiteit van de zorg van vandaag.
Communicatie ; gezondheidszorg
Keywords: Interdisciplinariteit ; gezondheidszorg