Het kunstboek voor kinderen : wit - Renshaw, Amanda, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Hoe schilder je gevoelens? Waarom werken schilders in een bepaalde stijl? In deze stevige royale uitgave (deel ‘Wit', een parallelle uitgave is ‘Geel'*) wordt op aardige wijze de verbinding gemaakt tussen werken uit de kunstgeschiedenis van de voorbije 500 jaar en creativiteit, interesse, verbeelding en talentontwikkeling van kinderen op het kunstzinnige vlak. De opzet is even eenvoudig als rijk. In hoofdstukken van twee naast elkaar gelegen pagina's wordt aan de rechterzijde, paginagroot, een kunstwerk getoond (meestal schilderijen). Op de linkerpagina worden kinderen op reflectieve wijze uitgenodigd om hun eigen ervaringen te verbinden met het thema van het schilderij. De reflectie vindt plaats via informatie over de kunstenaar, korte uitleg van het kunstwerk, stilstaan bij eigen ervaringen, opzet van het werk en uitnodiging om zelf aan de slag te gaan. Thema's als o.a. Strijd (Altdorfer), Tranen (Picasso), Portretten (Velázquez), Levende Beelden (Gilbert en George) en Jungle (Rousseau) passeren de revue. Oorspronkelijk Engelstalig (2005), vertaald in vlot Nederlands. Met nadere details in de rubriek ‘Wil je meer weten?'. Een keurig verzorgd kunstboek vol mogelijkheden voor thuis, op school en in verenigingsverband. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar. © NBD Biblion
Hoe schilder je gevoelens? Kun je een neus schilderen? Door dit soort vragen ga je anders naar kunstwerken kijken. Met informatie over en afbeeldingen in kleur van, ook delen van, dertig kunstwerken. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar. - [concept] Amanda Renshaw, Alan Fletcher en Gilda Williams Ruggi ; teksten door Amanda Renshaw en Gilda Williams Ruggi
Keywords: Kunst