De beeldige kunstenaar : 45 gevarieerde activiteiten voor de klas - Urbain, Véronique, ....- (Averbode : Altiora Averbode, 2014)
Met De beeldige kunstenaar, 45 gevarieerde activiteiten voor de klas ontdekken kinderen van 6 tot 12 jaar kunst in 45 originele en gevarieerde activiteiten, verspreid over tien thema's: - Kleuren - Vormen - Grafische figuren - Materiaal - Thema's - Kunst en wiskunde - Kunst en ontdekking - Net als ... - Werken in 3D - Wereldkunst Elke activiteit is voorgesteld in een stappenplan met vier foto's, aangevuld met pedagogische suggesties voor de volwassen begeleider: de beoogde vaardigheden, voorstelling van de activiteit, het nodige materiaal, informatie over het thema, handige tips en voorstellen voor uitgebreidere opdrachten. Het pakket wordt aangevuld met tien grote posters in kleur. Een bron van ideeën om kinderen kunst te laten beschouwen en zelf ‘kunst' te laten creëren. Ook beschikbaar in deze reeks voor jongere kinderen: ‘De kleine kunstenaar'.