Ik kan dit al alleen! : zelfredzaamheid bij kleuters. (Averbode : Altiora Averbode, 2004)
De neus snuiten (5 kaarten) Knippen (3 kaarten) Wanten aantrekken (3 kaarten) In de watertafel spelen (5 kaarten) Een brikje drinken (6 kaarten) Jas aantrekken (4 kaarten) Schoenen aantrekken (4 kaarten) Opruimen (3 kaarten) Een koek eten (3 kaarten) Met stiften kleuren (4 kaarten) Met behangerslijm (4 kaarten) In de rij gaan staan (3 kaarten) Met lijmstift kleven (5 kaarten) De handen wassen (3 kaarten) Schilderen (4 kaarten) Naar het toilet gaan (5 kaarten)
16 stappenplannen in foto's voor de basishandelingen die kleuters al autonoom kunnen uitvoeren in de kleuterklas : opruimen - in de rij gaan staan - jas aantrekken - wanten aantrekken - schoenen aantrekken - een koek eten - een brikje drinken - de neus snuiten - naar het toilet gaan - de handen wassen - in de watertafel spelen - schilderen - met stiften kleuren - met een lijmstift kleven - met behangerslijm kleven - knippen.
Doos met 64 fotokaarten en een handleiding (4, 4 p.).
Keywords: Zelfredzaamheid ; kleuters