Geen grapjes over pesten : een spel over omgaan met pesten en plagen. (Amersfoort : Kwintessens, 2012)
Het wapen tegen pesten is een prettig schoolklimaat waarin kinderen hebben geleerd dat je met respect meer bereikt. Pak de kern van pesten aan en werk aan een pestvrije school. Het bordspel brengt de kinderen op een speelse manier in aanraking met attituden en gewoonten in sociale situaties, vooral rond pestgedrag.
Kinderen moeten ondersteuning krijgen om hun woede te beheersen, conflicten op te lossen, empathie te ontwikkelen en goed om te gaan met anderen. Zo worden ze weerbaar en stabiel, en kunnen ze moeilijke situaties het hoofd bieden. Met de juiste technieken, attitudes en gewoonten creëer je een prettig klimaat in de klas en geef je kinderen vaardigheden mee waaraan ze in hun verdere leven veel zullen hebben. Dit bordspel sluit aan bij het activiteitenboek Kinderen en… geen grapjes over pesten. Los verkrijgbaar, maar extra voordelig in combinatie met het boek.