Even uw aandacht : presenteren is goed voorbereid improviseren - Mombaerts, Marc, ....-; Van den Bergh, Tania, ....- (Gent : Academia Press, 2014)
It usually takes more than three weeks to prepare a good impromptu speech' (Mark Twain) Presenteren is goed voorbereid improviseren. Gekke titel, denk je? En toch, om je publiek te boeien en te overtuigen moet je vlot en spontaan overkomen, moet je verhaal niet alleen uit je hoofd komen maar ook uit je buik. Alsof het een geïmproviseerd verhaal is dus. Maar vergis je niet: je moet verduiveld goed voorbereid zijn, je publiek goed kennen en weten wat het te weten wilt komen. En dat vraagt om een perfecte voorbereiding, je moet je inhoud goed beheersen en afstemmen op je doelgroep. Want een presentatie is pas efficiënt als het publiek je boodschap begrijpt, geloofwaardig vindt en onthoudt. Dit boek helpt je in korte, overzichtelijke hoofdstukken door de verschillende aspecten van het presenteren: materiaal verzamelen en structureren, een verhaal bouwen, de zaal organiseren en uiteraard de presentatie zelf. Naast verbale en non-verbale presentatietechnieken leer je hoe je teksten, grafieken en beelden vormgeeft op dia's en hoe je projectieapparatuur kiest en gebruikt. Praktijktips, inspirerende anekdotes en herkenbare voorbeelden maken dit boek tot een prettig leesbaar en praktisch werkinstrument.