Beleid en organisatie van sport - Scheerder, Jeroen, 1974-; Vos, Steven, ....-; Borgers, Julie, ....- (Leuven : LannooCampus, 2017)
Vlaanderen voert al meer dan vier decennia een autonoom sportbeleid. Dat heeft een impact op hoe het Vlaamse sportlandschap gestructureerd is, maar ook op het aanbod van sportorganisaties en de deelname aan sport. Dit handboek biedt een overzicht van de organisatie van sport en ontwikkelingen in het sportbeleid in Vlaanderen.Beleid en organisatie van sport gaat achtereenvolgens in op de beleidsruimte en beleidsontwikkeling. Zo biedt het boek zowel een beeld van onder meer de relevante evoluties in sportparticipatie, de tewerkstelling en de economische impact van sport in Vlaanderen, als van ontwikkelingen in het beleidsproces, het wetgevend kader en de besluitvorming in de sportsector.Deze derde, volledig herziene versie van dit handboek is een compleet en up-to-date naslagwerk voor studenten en professionals, beleidsmakers en managers.Met een voorwoord van Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport
Keywords: Sportbeleid ; Vlaanderen