Ergovaardig - Van Dijk, Koen, ....-; Jakobs, Marluuke, ....- (Den Haag : Boom, 2017)
In deze volledig herziene derde druk van Ergovaardig zijn veelgebruikte ergotherapeutische vaardigheden beschreven met aandacht voor recente ontwikkelingen in de gezondheidszorg, de ergotherapeutische beroepspraktijk en het onderwijs. De vaardigheden zijn beschreven vanuit de uitgangspunten cliëntgericht werken, evidence-based practice en occupation-based ergotherapie. De vaardigheden zijn waar mogelijk beschreven als zogenoemde ‘bouwstenen' die eerst enkelvoudig geoefend kunnen worden. Zodra de betreffende vaardigheid beheerst wordt, kunnen combinaties gemaakt worden met andere vaardigheden en kunnen variaties worden aangebracht. Op deze wijze wordt geleerd om de vaardigheid wendbaar toe te passen en in verschillende niveaus van complexiteit.
Deel 2: Uitvoeren van interventies
Keywords: Ergotherapie