Kapitein Winokio zingt : 13 kinderliedjes uit alle windstreken - Seresia, Winok, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2013)
Dit vierkante boekje met stevig omslag bevat de liedteksten van dertien liedjes uit willekeurige landen als Marokko, Frankrijk en Korea. Bij elk liedje staat over twee bladzijden een afbeelding met uitgeknipte silhouetten tegen een achtergrond met felle kleuren. Dan volgen twee bladzijden met de liedtekst, de vlag, een klein knipselwerk en tien weetjes over het desbetreffende land. Helaas zijn deze weetjes niet allemaal gericht op kinderen en worden de landen qua afstand en inwoneraantal vergeleken met België. Elk liedje is te beluisteren via de bijbehorende cd. Ze hebben de klankkleur van het betreffende land, mede door het gebruik van kenmerkende muziekinstrumenten. Het zijn aantrekkelijke melodieën, waarbij je duidelijk het land van herkomst hoort. De eenvoudige, voor het overgrote deel in het Nederlands vertaalde tekst wordt met een Vlaams accent gezongen. Hierdoor is de verstaanbaarheid soms minder. Het is echter een leuke luister- en meezing-cd door de enorme variatie in muziek en de mooie muzikale uitvoering. Er is geen muzieknotatie opgenomen. Beluisteren en meezingen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Liedjes uit dertien verschillende landen, zoals Marokko, China, Frankrijk en Congo. Op de cd worden de liedjes gezongen met sfeervolle muzikale begeleiding. Met weetjes van de landen en kleurenillustraties met uitgeknipte figuren. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.