Tekstvaardig - Baert, Marie-Anne, ....-; De Witte, Arnout, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Tekstvaardig bouwt voort op De Complete Communicatiewijzer en is bestemd voor wie vertrouwd is met de basisvaardigheden voor effectieve en efficiënte communicatie. Het is een handboek voor studenten uit het hoger onderwijs die zich bekwamen in communicatieve vaardigheden waarmee ze als student en als beginnend werknemer te maken krijgen: corresponderen, vergaderen, presenteren, verslag uitbrengen, rapporteren, zakelijk dialogeren ... Ook voor leerkrachten Nederlands in het secundair onderwijs en voor wie beroepshalve vlot en efficiënt wil communiceren, is Tekstvaardig een handig naslagwerk. Het handboek leent zich uitstekend voor afstandleerders, die het kunnen gebruiken met aanvulling van oefeningen en voorbeelden van mondelinge communicatie, te vinden op het online leerplatform Sofia.
Communicatie - Schrijven