Verrassende kunstontmoetingen met kinderen - Verbeek, Winnie, ....-; Veldman, Jan, ....- ([s.l.] : Driestar Hogeschool, 2012)
In dit boekje staat de verrassende ontmoeting tussen kinderen en kunst centraal. Als (toekomstige) leerkracht kan en mag jij helpen dit soort ontmoetingen tot stand te brengen. Met kinderen kun je op een leuke, pakkende manier het gesprek aangaan over wat er te zien is in een schilderij of in een beeld. Zo breng je ze op een positieve manier in aanraking met kunst en cultuur. Het boekje begint met een theoretisch kader, waarin uitgelegd wordt waarom kunst van wezenlijk belang is voor de ontwikkeling van het kind. Daarnaast reikt dit boekje je zeven praktische sleutels aan, waarmee je die verrassende ontmoetingen tot op zekere hoogte kunt 'organiseren'. Aan de hand van concrete voorbeeldgesprekken wordt zichtbaar hoe jij als leerkracht zowel in de klas als in het museum met kunst aan de slag kunt gaan.