Bewegingsonderwijs met kleuters : van kennisbasis tot basiskennis - Beenhakker, Mariska, ....-; Gorissen, Ger, ....-; De Groot, Theo, ....-; Pals, Renske, ....- (Groningen : Noordhoff uitgevers, 2016)
Bewegingsonderwijs met kleuters. Van kennisbasis tot basiskennis Dit boek leert je hoe je op een verantwoorde manier bewegingsonderwijs kunt geven met kleuters. Het boek is zeer toegankelijk dankzij de vele foto's en praktische voorbeelden. Waarom kiezen voor Bewegingsonderwijs met kleuters. Van kennisbasis tot basiskennis? * geschikt voor studenten en ervaren leerkrachten; * praktische handvatten voor het verzorgen van bewegingsonderwijs; * handige ondersteunende website. In tien hoofdstukken behandelt dit boek het bewegen met kleuters. Er is aandacht voor wat een kleuter is en hoe die leert, maar ook voor het belang van bewegingsonderwijs en de plek ervan in een organisatie. Het boek gaat in op de leerkracht en de "leerkracht" van het kind, op het motorisch-didactisch leermodel en op de invulling van de leerlijnen. Ook beschrijft het de brede context voor de groepen 1 tot en met 8 en biedt het praktische handvatten voor de vormgeving en uitvoering van het bewegen buiten de gymzaal en het speellokaal. Dit boek is ook verkrijgbaar als e-book en is geschreven voor ervaren leerkrachten en voor pabo- en alostudenten die in de toekomst les gaan geven aan het jonge kind. Het bevat naast theoretische achtergrondinformatie allerlei praktijkvoorbeelden en tips. Hiermee kunnen ook ervaren leerkrachten en bijvoorbeeld kinderfysiotherapeuten hun voordeel doen. Online ondersteuning Op de ondersteunende website vind je allerlei extra oefen-, studie- en toetsmateriaal waar je zelfstandig mee aan de slag kunt.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; kleuteronderwijs ; didactiek