Kijk op spel : drama voor de pabo. - de Nooij, Holger, ....- (Groningen : Noordhoff, 2017)
Een uitgave die gepresenteerd wordt als 'hét nieuwe basisboek' op het gebied van dramatische vorming in het basisonderwijs. Op informatieve wijze wordt ingegaan op het brede palet van drama: Drama inhoudelijk, Toepassingen van drama, Werkvormen, De dramales voorbereiden, Beginnen in de praktijk, Drama begeleiden en Gevorderd en productgericht drama. De opzet is vooral die van een (specialistisch) studieboek voor Pabo-studenten: elk hoofdstuk wordt in samenvatting ingeleid, de informatie is gestructureerd, zit vol praktische details, wordt afgewisseld met studievragen en wordt gestuurd door vetgedrukte trefwoorden en begrippen in de kantlijn. Veel zwartwitfoto's van spelsituaties en hier en daar een schema of tabel wisselen de tekst af. Het boek besluit met enkele praktijkbijlages, een uitgebreide begrippenlijst, een literatuuroverzicht en besprekingen van/antwoorden op de studievragen. Een cd-rom met videobeelden illustreert de behandelde theorie. Als geheel een praktisch bruikbare, vrij complete, actuele uitgave, die niet alleen studenten, maar ook leraren primair onderwijs bedient. De auteur is als dramadocent verbonden aan een pabo. © NBD Biblion
Keywords: Dramatische expressie -- Basisonderwijs -- Didactiek