Lichamelijke opvoeding op de basisschool : een didactische en methodische handleiding - Van der Loo, Henk, ....- (Groningen : Noordhoff uitgevers, 2015)
Een didactische en methodische handleiding voor de lichamelijke opvoeding op de basisschool, waarin een directe koppeling van theorie en praktijk is aangebracht. De handleiding is bedoeld voor studenten aan de pabo en alo, en zowel voor vakleerkrachten als groepsleerkrachten. Om zelfstudie te vergemakkelijken, is door middel van kantlijnbegrippen aangegeven om welke accenten het in de hoofdstukken gaat. Verder zijn aan het einde van elk hoofdstuk vragen en opdrachten geformuleerd. Het boek is verlucht met foto's schema's en tekeningen. In deze zevende editie is het aantal hoofdstukken uitgebreid naar vijftien, maar zijn ze wel compacter geworden. Het model van de didactische analyse is doorvertaald naar sportsituaties. Het hoofdstuk over grondvormen van bewegen en spelsituaties is een praktijkbijlage geworden (hoofdstuk 15). Aan zorgverbredend handelen is nu een apart hoofdstuk gewijd (hoofdstuk 12). © NBD Biblion
Henk van der Loo, Gertjan van Dokkum ; m.m.v. Stefan de Beukelaar, Esther Donkers-Verhoeven, Leon Luijsterburg en anderen
Keywords: Bewegingsopvoeding ; basisonderwijs ; didactiek