Nieuw geluid - Vrolijk, Roeland, ....- (Groningen : Noordhoff uitgevers, 2017)
Nieuw geluid heeft de inhouden van de Kennisbasis muziek opgenomen en herkenbaar in de structuur van het boek verwerkt. Het klank-vorm-betekenismodel is het uitgangspunt voor de bestudering van de domeinen zingen, spelen, luisteren, bewegen, muziek lezen en noteren. Het eerste deel laat de student kennismaken met het kerndeel van de kennisbasis. In het tweede deel vindt de muzikaal inhoudelijke verdieping plaats. Het laatste deel gaat naast de muziekdidactische aspecten in op de persoonlijke ontwikkeling van het zingen en het gitaar spelen. De brede en toegankelijke opzet maakt Nieuw geluid een uitstekend leermiddel voor alle studenten om zich vol enthousiasme te verdiepen in muziekonderwijs op de basisschool. Bij het boek wordt een uitgebreide ondersteunende website en een cd met liederen aangeboden. Nieuw geluid is ook beschikbaar als e-book.
Keywords: Muziekopvoeding