Nieuwpoort : sector 1917 - Jacobs, Kristof, ....- (Erpe : Uitgeverij De Krijger, 2007)
« Nieuwpoort » Voor velen wordt deze naam geassocieerd met vakantie, kusttoerisme, gezelligheid, zon, zee en strand. Voor sommigen is het sinds generaties hun vaste woonplaats of de thuishaven van hun schip. Voor anderen staat Nieuwpoort gelijk aan verschrikking, ellende, angst, dood, … oorlog. Jammer genoeg zijn de laatste getuigen van deze barre tijd uiterst zeldzaam geworden en moeten we ons richten tot geschriften en documenten als enige informatiebron.
Keywords: Nieuwpoort ; Wereldoorlog I