Financieel management - De Muynck, Harald, ....- (Gent : Academia Press, 2017)
Dit ideale basishandboek voor financieel management houdt zich bezig met twee belangrijke soorten beslissingen: financieringsbeslissingen en investeringsbeslissingen. In eerste instantie gaat het boek in op de inhoud en de analyse van de voornaamste boekhoudkundige rapporteringsstaten. Vervolgens komen de financieringskeuze van ondernemingen en de basisprincipes van de kostprijsanalyse en de investeringsanalyse aan bod. De auteur opteert in dit werk bewust voor een gecombineerde aanpak vanuit bedrijfseconomisch, juridisch en financieel oogpunt. Als geen ander brengt hij telkens weer complexe materie in een leesbare synthese samen. Theorie wordt aangevuld met voorbeelden en oefeningen, waarmee de lezer de verworven kennis meteen kan testen.