Boekhouden voor het beleid - Van Liedekerke, Christine, ....-; Walraevens, Guy, ....-; Koolen, Els, ....-; Van Haute, Luk, 1963- (Berchem : De Boeck, 2017)
In Boekhouden voor het beleid worden de principes van het dubbel boekhouden op een heldere en overzichtelijke manier uiteengezet. De auteurs verwachten van de lezers geen specifieke voorkennis ter zake, maar wijden hen stapsgewijs in in de praktijk van het dubbel boekhouden. De auteurs maken daarbij zo vaak mogelijk gebruik van concrete voorbeelden, casestudy's, praktijkdocumenten, schema's enz. die het leerproces niet alleen vergemakkelijken maar ook het verband met de dagelijkse boekhoudpraktijk verduidelijken en levendig maken. Aan het einde van elk hoofdstuk volgt ook een volledig uitgewerkte oefening als zelfstudie. Er wordt veel aandacht besteed aan: het leren begrijpen van het boekhoudsysteem het werken met het rekeningenstelsel het begrijpen van documenten die geregistreerd moeten worden Het boekhouden wordt benaderd als een belangrijke informatiebron voor het beleid en dus als meer dan louter een techniek. Bij het boek is een oplossingenbundel met de oplossingen bij de oefeningen uit het boek én nu ook een PowerPointpresentatie beschikbaar voor docenten (zie onder tabblad 'Downloads'). U vindt ze tevens terug in het docentenluik op www.accountancyweb.be. Een gratis online-oefeningenmodule test de theorie- en praktijkkennis van de student. Studenten kunnen een testsessie opstarten door in te loggen op www.accountancyweb.be met de code die vinden binnenin de kaft van het handboek. Met uitneembaar Minimum Algemeen Rekeningenstelsel.
Conform de nieuwe boekhoudwetgeving
Keywords: Boekhouden