Gekkenwerk : kleine ondeugden voor leraren - Vanlaere, Linus, ....-; Burggraeve, Roger, 1942-; De Bishoven, Nathalie Janssens, ....- (Tielt : LannooCampus, 2017)
Onze samenleving heeft ontzettend hoge verwachtingen van leraren. We eisen dat ze in elke situatie een antwoord klaar hebben, we vragen hen altijd geduldig te reageren en we willen dat ze zich steeds evenwichtig en voorbeeldig gedragen. Hoeft het te verwonderen dat burn-out in het onderwijs piekt?De nieuwe editie van GEKKENWERK rekent af met de mythe van de Voorbeeldige Leraar. De leraar is ook maar een mens. Gelukkig maar. Want iemand laten openbloeien, kun je als leraar alleen door je eigen fragiliteit en feilbaarheid te (h)erkennen en er oordeelkundig mee om te gaan.Slaag je erin om met de ondeugden antipathie, wankelmoedigheid, middelmatigheid, hypocrisie, frustratie en opstandigheid om te springen, dan word je ongetwijfeld een gelukkiger en beter leraar.