Creativiteit werkt : Bouwstenen voor de creatief agoog - Boone, Peter, ....-; D'hauwe, Bart, ....- (Gent : Academia press, 2017)
Creativiteit geeft mensen vleugels. Het creëert kansen voor verbindende en verrijkende ontmoetingen, die leiden tot anders en beter communiceren. Het is meer dan ooit een instrument om te werken met mensen in de opleiding van orthoagogen. Creatieve zorgbemiddelaars durven opnieuw geloven in de mogelijkheden van individuen en laten diverse doelgroepen met nieuwe en inspirerende ervaringen kennismaken. Creativiteit werkt is een boek op maat van studenten orthopedagogiek en sociaal werk, en met het oog op welzijnswerkers en creatieve onderwijzers. De auteurs reiken tien bouwstenen aan om creatieve vaardigheden aan te scherpen en in de praktijk te brengen. Dankzij dit stappenplan is creatieve zorg voor iedereen mogelijk.