Speelkriebels voor kleuters : een ontwikkelingsgerichte kijk op bewegingsspelen : voor 2'5- tot 6-jarigen. - Florquin, Veerle, ....-; Bertrands, Els, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Beter bewegen. Beter in je vel. Beter samen spelen. Beter zien, horen en voelen. Buitenspelen. Spelen, vooral spelen. Daarom schreven de auteurs Speelkriebels voor kleuters. Dit boek bevat 200 inspirerende bewegingsspelen voor 2,5 tot 6-jarigen, waarvan 100 helemaal nieuw. Speelkriebels voor kleuters vertelt je hoe je een spel aanbrengt en begeleidt, hoe je kleuters in kleine groepen zelfstandig laat spelen, hoe je jonge kinderen via bewegingsspel prikkelt tot ontwikkelen. De spelen zijn daarom geordend volgens ontwikkelingskansen die in het theoretische deel verduidelijkt worden. Daarmee bieden de auteurs de achtergrond die je nodig hebt om het spel en het bewegingsgedrag van jonge kinderen beter te begrijpen en te begeleiden. Speelkriebels voor kleuters richt zich naar een brede doelgroep. Studenten uit de lerarenopleiding en begeleiders van jonge kinderen vinden er zeker inspiratie in om ontwikkelingsgericht met kinderen te spelen en te bewegen.
Volledig herwerkte versie - met 100 nieuwe spelen
Keywords: Bewegingsexpressie -- Kleuteronderwijs; Spelen -- Kleuters