Ik hoor er ook bij! : hoe omgaan met problematieken/stoornissen bij kinderen en jongeren op school - Baert, Karl, 1963-; Desoete, Annemie, 1958- (Brugge : Die Keure, 2015)
Elke leerkracht, elke ouder, elke therapeut … kan ermee te maken krijgen: een kind met ontwikkelings- of gedragsstoornissen. Vaak zien we door de bomen het bos niet meer en bestaat het gevaar dat we overal stoornissen gaan zien waar er vaak geen zijn. Etikettering en labelen heeft dus zeker voor- en nadelen. Om een zekere houvast te bieden, hebben de auteurs Karl Baert en prof. Dr. Annemie Desoete de handen in elkaar geslagen. Ze brengen met hun boek ‘Ik hoor er ook bij!' een duidelijk overzicht van de tien meest voorkomende stoornissen bij kinderen en jongeren. Zij doen dit in een helder leesbare taal met tal van voorbeelden, tips … en op een wetenschappelijk correcte en actuele manier.
ADHD - autisme - dyscalculie - dyslexie
Keywords: Leerproblemen