Spraakontwikkelingsdyspraxie : het watervalmodel in de praktijk - Waelkens, Veerle, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Spraakontwikkelingsdyspraxie is een complexe spraakontwikkelingsstoornis die in de praktijk veel vragen oproept. Research levert nog veel vragen en dilemma's op, die het ‘maatwerk' in de praktijk niet makkelijk maken. Dit boek biedt studenten en logopedisten in het werkveld een theoretisch onderbouwd denkkader voor procesgerichte differentiaaldiagnostiek en evidencebased therapie op maat. Het theoretisch denkkader in dit boek geeft houvast en inzicht en leidt tot een concept voor een onderzoeksbatterij en een beslissingsboom voor diagnostiek. Principes en methodes voor efficiënte therapie zijn in het kader van de ICF-filosofie voorgesteld en toegepast op een casus. Door de verwerkingsopdrachten, de filmfragmenten en het werkmateriaal is het boek behalve een gedegen studieboek ook een direct bruikbaar instrument voor de praktijk.
Keywords: Spraakstoornissen