Ik zie jou, zie jij mij? - Goeminne, Siska, ....-; Verster, Alain, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Op een plein midden in de stad gaat de dag voorbij. Een oude vrouw overdenkt haar leven op het bankje onder de oude lindeboom. Een man loopt langs en fantaseert over de vrouw naar wie hij op weg is. In een bakfiets slaapt een peuter, een vis zwemt angstig rond in een kom. Korte, associatieve, beeldende teksten geven een sfeervolle impressie van de binnenwereld van de mensen die gedurende de dag over het plein voorbijkomen: hun kleine dromen, hoopvolle verwachtingen en weemoedige herinneringen. Illustrator Alain Verster geeft er met zijn dromerige, nostalgisch aandoende sfeerbeelden een eigen interpretatie bij. Hij maakt bijzondere collages van oude foto's en reclame-uitingen die hij bewerkt en inkleurt. Het boek biedt aanknopingspunten om met kinderen verder te filosoferen en te fantaseren over de personages die op het plein voorbijkomen, en hoe ze zelf naar voorbijgangers kijken. De observaties lijken niet altijd direct op kinderen gericht en vragen daarom wel wat inlevingsvermogen. Vanaf ca. 9 jaar.
Vanaf 9-11 jaar
Keywords: Eenzaam zijn