Moppen op een bordje - Wille, Riet, 1954-; Verschraagen, Richard, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Uniek: een moppenboek voor beginnende lezers (AVI-M4). Kinderen ontdekken het plezier van lezen met dit bijzondere boek. Vanaf 6 jaar. In dit boek voor beginnende lezers staan een heleboel leuke moppen en grappige beeldverhalen. Riet Wille verzamelde moppen over de school, beroepen, dieren, de dokter, vrije tijd ... In het hele boek staan de families van Jonas en Floor centraal. Lees en lach je mee?
In dit boekje staan leuke eenvoudige moppen, soms in doorlopende tekst, soms in dialogen met illustraties. De moppen zijn ingedeeld in negen thema's: gezin, op school, beroep, dieren, rare raadsels, aan tafel, bij de dokter, taal, vrije tijd. Een kleine greep als voorbeeld: Wat is wit en ontploft? (een boemkool) of Maak een zin waar het woord eieren in voorkomt? Mijn mama bakt vandaag een taart. Of Twee luizen zien elkaar weer op een kaal hoofd, zegt de ene tegen de andere: 'Weet je nog van vroeger? Dat we elkaar hier moesten zoeken?' Deze en vele andere en langere moppen vind je in dit overvloedig geïllustreerde boekje. Kinderen en misschien ook volwassenen zullen er plezier aan beleven.
Moppen - Raadsels
Keywords: Moppen