Jij tussen vele anderen - Goeminne, Siska, ....-; Eyckerman, Merel, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Mensen, daar zijn er een heleboel van. Als miertjes krioelen zij over de aarde, drukdoende met hun eigen bezigheden. Maar ondanks al die grote en kleine, dikke en dunne, gekleurde en witte mensen is er toch niet één zoals jij. Positief prentenboek, waarin de auteur aangeeft dat ondanks verschillen en overeenkomsten tussen mensen onderling iedereen iets unieks bezit. Verschillen in uiterlijk, kleding, gedrag en religie enerzijds en overeenkomsten in beleving en zorg anderzijds schetsen een gevarieerd beeld van de mens met al zijn eigenaardigheden en gewoonten. De twee- tot tienregelige teksten op de linkerpagina's ogen als kleine gedichtjes te midden van een crèmekleurige leegte, opgevrolijkt met een eenvoudige afbeelding. De kleurrijke illustraties op de rechterpagina's zijn sfeervol en fijntjes uitgewerkt. Het geheel is smaakvol, overzichtelijk en creatief. Groot formaat prentenboek, normale druk. Geschikt om samen te bekijken en voor te lezen voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.
Er zijn lieve, norse, grappige en enge mensen. Maar er is er geen één zoals jij! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en poëtische tekst over verschillen en overeenkomsten van mensen. Vanaf ca. 5 jaar.
Keywords: Anders zijn; Jezelf zijn