Meester Frank is wow! - Vermeulen, Moniek, 1959-; Wauters, Florence, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Leesgroeiboek met drie verhalen over de gekke meester Frank. Meester Frank creëert een warme sfeer en zorgt dat elke leerling zich thuis voelt in zijn klas. Met heel veel leuke tekeningen. Lena is zo enthousiast dat ze altijd antwoordt zonder haar vinger op te steken. Meester Frank helpt haar op een verrassende manier. De ouders van Lowie zijn net gescheiden. In de papaweek mist hij zijn mama, en omgekeerd. Meester Frank geeft hem twee schriftjes waarin hij alles kan opschrijven wat hij aan de andere ouder wil zeggen. En ook voor de woede-uitbarstingen van Omar heeft meester Frank een oplossing.
Meester Frank is wow! Hilde Ramboer, 31 januari 2017 Lena kan moeilijk stilzitten en in haar enthousiasme vergeet ze haar vinger op te steken. De meester weet er iets op te vinden. Hij hangt een ballon, waarop zijn gezicht is getekend, aan haar stoel. Zo voelt Lena de meester dicht bij haar en kan ze beter opletten. Drie verhalen over kinderen, die met iets worstelen, worden helder en herkenbaar gebracht. De meester kan de signalen van de kinderen erg goed aanvoelen en hij reikt gepaste oplossingen aan. Zijn aanpak is creatief en kadert in een sfeer van erkenning en respect. Er zit schwung in het verhaal en het is doorspekt met humor. De verhalen worden afgewisseld met knutseltips en woordspelletjes. De knutselvoorbeelden zijn spijtig genoeg alom gekend. De oplossingen die aangereikt worden, zijn wel geslaagd en niet belerend. Het boek straalt een positieve energie uit.
Bevat 3 verhalen: Meester Frank ontploft - Meester Frank is wow ! - Meester Frank en de bulldozer. Vanaf 6-8 jaar. AVI 3 AVI 4 AVI 5 AVI M4 AVI E4 AVI M5