De kerstboom van Lotje - Baeten, Lieve (Godelieve Renata Louisa), 1954-2001 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Op kerstavond heeft Lotje nog veel te doen voor de kerstheks kadootjes kan brengen. Steeds wordt ze gestoord door allerlei heksen en dieren die komen schuilen. Uiteindelijk is alles af en wordt het heel gezellig. Dit boek draagt de kerstgedachte uit: gezelligheid samen is belangrijker dan kadootjes krijgen. Die worden dan ook eerst vergeten. Prachtige tekeningen in sfeervolle zachte kleuren zonder harde lijnen versterken de tekst. De korte tekst staat tussen de tekeningen. Telkens als iemand binnenkomt, is de paginagrote tekening op de linkerbladzijde uitklapbaar. Zo is te zien wie/wat er binnenkomt. In harde kaft met doorlopende prent van Lotje die vliegend op haar bezem een kerstboom haalt. Sfeervol kerstheksen-prentenboek om voor te lezen in de kleuterleeftijd. Heks Lotje is bekend van andere prentenboeken van deze auteur/illustratrice. © NBD Biblion
Heks Lotje krijgt op kerstavond bezoek van allerlei heksen en dieren die bij haar komen schuilen; samen versieren ze de kerstboom. Prentenboek met uitklapbare platen met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar. - Heksen
Keywords: Kerstmis