Nieuwsgierige Lotje - Baeten, Lieve (Godelieve Renata Louisa), 1954-2001 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Nieuwsgierige Lotje is een jonge heks, die 's nachts op haar bezemsteel vliegt en een huis met brandend licht ziet. Ze gaat op onderzoek uit, waarbij ze haar bezemsteel breekt. Op zoek naar iemand die haar bezem kan repareren, ontmoet ze de muziekheks, de kookheks en de slaapheks. De knutselheks in de kelder maakt een raketbezem voor haar, waarop ze wegvliegt. En dan ziet ze opnieuw een lichtje (hetgeen het huis van de lezer impliceert). Fraai verzorgd prentenboek met tekeningen over 2 pagina's in zachte kleuren, die de situatie uitdrukken (b.v. bij de slaapheks is het duister). De illustraties in een gemengde tekentechniek zijn vrolijk, zeer gedetailleerd, humoristisch en er valt eindeloos veel op te ontdekken. Zo beleeft Lotjes poes een eigen avontuur met een muis. Om de andere pagina is kleiner van formaat, zodat het verrassingselement vergroot wordt. De laatste tekening toont een doorsnee van het heksenhuis, waar alle heksen druk zijn met hun eigen bezigheden. In een witte balk onder de platen staat de goed voor te lezen korte tekst. Dit prentenboek laat zich keer op keer genieten met nieuwsgierige heksenliefhebbers vanaf ca. 5 jaar. © NBD Biblion
In een heksenhuis gaat nieuwsgierige Lotje op zoek naar iemand die haar kapotte bezemsteel kan repareren. Hardkartonnen prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.- Heksen
Keywords: Nieuwsgierig zijn