Psychopathologie - Sienaert, Pascal, ....- (Tielt : LannooCampus, 2017)
Oegankelijk overzicht van de voornaamste psychiatrische stoornissen Het medische model dat ten grondslag ligt aan de huidige psychiatrische classificatie, staat onder druk. De meeste aandoeningen zijn niet zo scherp af te lijnen als de handboeken lijken te suggereren. Hoe ga je daar als professional mee om? Psychopathologie brengt een kritisch overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen met de voornaamste klachten en symptomen. Het boek vormt een leidraad om psychiatrische toestandsbeelden te herkennen en van elkaar te onderscheiden. Het vertrekpunt is de idee dat een psychiatrische stoornis ontstaat door een complex samenspel van biologische en deels erfelijk bepaalde kwetsbaarheid en stress. Tal van verdiepende praktijkvoorbeelden en relevante verwijzingen naar hedendaagse literatuur, film en strip illustreren dit toegankelijke overzichtswerk.
Keywords: Psychopathologie