Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint - Geeraerts, Isabelle, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Een vrolijk Sint-boek waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Van 3 tot 7 jaar. De Sint en zijn pieten zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor Sints verjaardagsfeest op 6 december. De pieten maken het snoepgoed, pakken de pakjes in en zingen luidkeels sinterklaasliedjes. Tijdens het werk krijgt een piet bloem over zich heen. Een andere valt in de kolen van het schip. Zo ‘veranderen' de pieten van kleur.
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint Elin Arijs, 06 december 2016 Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint is een kijk- en zoekboek waarin je de reis van Sinterklaas kan volgen. Sinterklaas en de Pieten bereiden zich voor om te vertrekken op hun jaarlijkse reis. Ze bekijken de brieven en tekeningen van alle kinderen en gaan aan de slag. Het speelgoed wordt klaargezet en het snoepgoed wordt verzameld en ingepakt. Daarna wordt alles ingeladen in de boot en gaan ze op reis. Ze komen aan in de haven waar de kinderen staan te wachten, en - gelukkig - er zijn dit jaar geen stoute kinderen. Daarna gaan ze op pad door de nacht om alle pakjes op de juiste plaats af te leveren. De verjaardag van Sinterklaas wordt gevierd met taart en een lie [lees meer]dje en daarna varen ze terug nar huis. Geeraerts houdt duidelijk rekening met de commotie die de laatste tijd ontstaan is rond de klassieke Zwarte Piet. Op de tekeningen zie je hoe het komt dat de Pieten zwart zijn. De ene Piet omdat hij kolen schept, de andere Piet omdat een inktvis zwarte inkt op hem spuit tijdens de bootreis, en nog een andere Piet omdat hij zwarte verf op zijn gezicht krijgt. Het boek is een prentenboek zonder verhalende tekst. De tekst die opgenomen is in het boek zijn teksten van Sinterklaasliedjes en de liedjes staan ook op de cd die bij het boek zit. Een fijn kijkboek om helemaal in de sfeer te komen voor Sinterklaas. 06 december 2016© Pluizer32http://www.pluizer.be
Keywords: Sinterklaas