Design in het juiste perspectief : compleet overzicht van de belangrijkste ontwerpen en stromingen uit de designgeschiedenis - Wilhide, Elizabeth, ....- (Kerkdriel : Librero, 2017)
Sinds het begin van de industriële revolutie zoeken ontwerpers naar een oplossing voor het fundamentele spanningsveld tussen stilistische expressie en reductionisme, tussen functie en vorm. Design in het juiste perspectief belicht de voornaamste stromingen en ontwerpers wereldwijd, vanaf de industriële ontwerpen in de eerste fabrieken tot op de dag van vandaag. De opzet is chronologisch en elk ontwerp wordt geplaatst in de technologische, culturele, economische, esthetische en theoretische context. Dit boek biedt een weids perspectief op design, van de hooggestemde moralisten van het einde van de 19e eeuw tot de radicale denkers van het modernisme, en van de eerste prominente figuren als Loewy in de jaren 30 tot de huidige supersterren als Marc Newson.
Design : the whole story