Kleuterdans met de dansdobbelsteen - Maes, An-Sofie, ....- (Leuven : Acco, 2015)
Dansen is leuk! En dat bewijst deze speciaal ontwikkelde uitgave voor dansen in groepen: op school, op de BSO of in de dansschool. Het boek bevat dertig alledaagse thema's waarbinnen steeds zes simpele dansjes (kort, in maximaal tien regels) uitgewerkt staan. Bij ieder dansje binnen een thema hoort een afbeelding. Deze afbeeldingen (te downloaden via www.uitgeverijacco.be/dansdobbelsteen) dienen op een dobbelsteen bevestigd te worden, zodat er gedobbeld kan worden voor een liedje en dansje. De dobbelsteen zit niet inbegrepen bij de uitgave en de muzieknummers zijn (helaas?) niet gebundeld op cd. Ze zijn echter makkelijk op te zoeken via bijvoorbeeld YouTube: de titel, artiest en YouTube-link staan telkens duidelijk vermeld. De activiteiten sluiten aan bij de Vlaamse ontwikkelingsdoelen en de Nederlandse kerndoelen, die voor in de uitgave uitgeschreven staan. Mooi inspiratieboek met kant-en-klaarpraktijkmateriaal voor kleuters. De schrijfster publiceerde eerder ‘Aan de slag met kleuterdans'* en ‘Kleuterdans met prentenboeken'**. © NBD Biblion
Dertig alledaagse thema's met bij elk thema zes simpele dansjes. Sluit aan bij Vlaamse ontwikkelingsdoelen en Nederlandse kerndoelen.
Keywords: Kinderdansen