Play Practice : spelenderwijs leren in lichamelijke opvoeding - Iserbyt, Peter, ....-; Coolkens, Rosalie, ....-; Drijvers, Hannelore, ....- (Leuven : Acco, 2015)
In deze reader, nummer 32 van de reeks ‘Praxis Bewegingsopvoeding', wordt Play Practice als instructiemodel onder de aandacht gebracht voor Lichamelijke Opvoeding (LO). Play Practice benadrukt de integratie van spel en gerichte oefening om uitdagende leersituaties te creëren voor alle leerlingen. Via de didactische principes van shaping, focussing en enhancing wordt een leeromgeving aangeboden die maximale kansen biedt om zowel bewegings- als persoonsdoelen te realiseren. Play Practice biedt leraren LO een didactisch handelingskader voor zowel individuele als interactieve bewegingsgebieden met het oog op de vorming van competente, ‘wijze' bewegers. In deze reader wordt Play Practice toegepast en vertaald naar praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen binnen diverse bewegingsgebieden voor het secundair onderwijs.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek