Lichamelijke opvoeding : creatief met visie - Iserbyt, Peter, ....-; Mols, Liesbet (red.), ....- (Leuven : Acco, 2013)
In deze reader, nummer 30 van de reeks Praxis Bewegingsopvoeding, worden wetenschappelijk onderbouwde visies voor Lichamelijke Opvoeding (LO) belicht. Vanuit de centraal vastgelegde eindtermen vormt het vakconcept de basis om bewegings- en persoonsdoelen na te streven. De competentiegerichte aanpak met integratie van kennis, kunnen en dynamisch-affectieve factoren maakt dat er in dit vak geleerd wordt. Het geïntegreerd aanbieden van persoons- en bewegingsdoelen wordt gefaciliteerd door een uitgebreide kennis van instructiemodellen en werkvormen. Een duidelijke visie over deze modellen is cruciaal om een rijke lesperiode uit te bouwen in functie van het vakconcept. Creativiteit is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de noden van de leerlingen. Visie en creativiteit worden in deze reader vertaald naar praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen binnen diverse bewegingsgebieden. OVER DE AUTEURS Peter Iserbyt is doctor in de Kinesiologie en coördineert de SLO-LO van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR) van de KU Leuven. Liesbet Mols is leraar LO en wetenschappelijk medewerker aan de FaBeR van de KU Leuven.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek