Het vakconcept bewegingsopvoeding in de praktijk - Behets, Daniël, ....- (Leuven : Acco, 2007)
Dit boek sluit aan bij Daniël Behets' 'Bewegingsopvoeding : een vakconcept als uitnodiging om te leren' (2005)*, en biedt een bundeling van praktische voorbeelden voor het vak lichamelijke opvoeding, met name in het voortgezet onderwijs. Diverse auteurs, allen werkzaam binnen de academische lerarenopleiding LO te Leuven, laten daarbij zien hoe het vak op een speelse manier kan worden gegeven. Bij de gedetailleerde lesvoorbeelden is er extra aandacht voor ritmisch-expressieve disciplines als percussiedans en rope skipping, en krijg je een spelgerichte en tactische benadering van traditionelere interactieve spelen zoals basketbal. De verschillende onderwerpen zijn uitgewerkt volgens een periodenplan, met telkens aandacht voor het periodethema, de leerdoelen, de concrete planning en de evaluatie. Verder wordt ook het hanteren van kijkwijzers, taakkaarten en andere schriftelijke leermiddelen benadrukt, en het boek vormt dan ook een goede basis om lessen voor te bereiden. Dat alles wordt ondersteund met figuren, bibliografieën per hoofdstuk en bijlagen met onder andere een zelfevaluatieformulier. Ruime en overzichtelijke lay-out. © NBD Biblion
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek