HTML & CSS : websites ontwerpen en bouwen - Duckett, Jon, ....- (2018)
DIT BOEK IS VOOR Ontwerpers en programmeurs Online redacteuren en auteurs Marketing- en webwinkelmedewerkers Bloggers en hobbyisten JE LEERT HOE JE HTML5 en CSS3 schrijft Pagina's en hele websites structureert Afbeeldingen, audio en video voorbereidt Typografie en lay-out bepaalt ONLINE ONDERSTEUNING Codevoorbeelden zijn beschikbaar op: http://www.htmlandcssbook.com Plus videodemonstraties en instructies Referentiegereedschappen Een bron van inspiratie voor iedereen die met webdesign bezig is of ermee aan de slag wil gaan! Dit is een leukere manier om HTML en CSS te leren. Of je nou vanuit het niets een website wilt ontwer¬pen en bouwen of meer invloed op een bestaande site wilt hebben, met dit boek kun je aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke inhoud voor het web maken. Code kan er soms intimiderend uitzien, maar sla het boek eens open en je zult zien dat dit boek compleet anders is dan andere boeken over programmeren. Op elke pagina wordt op eenvoudige en visuele wij¬ze een nieuw onderwerp geïntroduceerd met hel¬dere uitleg en hapklare codevoorbeelden. Ook vind je praktische informatie over hoe je je pagina's zo ontwerpt en organiseert dat je websites maakt die er fantastisch uitzien en gemakkelijk te gebrui¬ken zijn. Voor dit boek is geen ervaring vereist! JON DUCKETT ontwerpt en bouwt al veertien jaar websites. Hij heeft zowel met kleine beginnende bedrijfjes als met grote merken gewerkt en heeft veel boeken over webdesign, programmeren, usability en toegankelijkheid geschreven.
Een boek over het maken en/of onderhouden van websites. Daarvan zijn al heel wat boeken, maar dit boek valt toch op. In de eerste plaats is de uitleg zo eenvoudig mogelijk gehouden en in de tweede plaats is het fraai vormgegeven. Het boek behandelt HTML en CSS en geeft daarna een boel nuttige informatie. In het HTML-deel gaat het over weer te geven tekst en tags voor tekst, lijsten, links, afbeeldingen, tabellen, formulieren, maar ook over video, audio, flash en nog een aantal elementen. Met CSS kun je webpagina's interessanter maken. Dit deel begint met een uitleg van het gebruik van CSS-regels waarna gekeken wordt hoe je die kunt gebruiken bij presentatie en lay-out. De nuttige informatie gaat over nieuwe tags in HTML5 en het ontwerpproces in CSS, het op het web zetten van een site, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het gebruik van analysesoftware. Dit is een prima boek voor beginnende websitebouwers en voor mensen die een website moeten onderhouden. Met uitgebreide inhoudsopgave en register. Kleine druk. © NBD Biblion