Een kennismaking met de middeleeuwse wereld - Bejczy, István Pieter, 1965- (Bussum : Coutinho, 2012)
Dit boek doorloopt de middeleeuwse geschiedenis. In vijf hoofdstukken, onderverdeeld in paragrafen, worden chronologisch de belangrijkste ontwikkelingen op politiek, godsdienstig en maatschappelijk gebied in voornamelijk West-Europa beschreven. De auteur deelt het boek in volgens de gangbare historiografische indeling. De lopende tekst wordt onderbroken door tien intermezzi van diverse historici die complementerende thema's beschrijven. Door gedegen onderzoek ontwikkelt de auteur een nieuw licht op een aantal aspecten van de middeleeuwse geschiedenis. Dit boek, dat gezien mag worden als een handboek voor beginnende geschiedenisstudenten van universiteit en hogeschool, bevat een bibliografische handreiking. Het prettig leesbare boek is voorzien van kaarten en illustraties in zwart-wit. In een glossarium worden belangrijke in het boek voorkomende begrippen verklaard. In de bijlagen worden de middeleeuwse pausen en koningen genoemd. Deze tweede druk bevat een groot aantal verbeteringen en aanvullingen; ook zijn nieuwe paragrafen toegevoegd. © NBD Biblion
Keywords: Civilization, Medieval; Middeleeuwen