De organisatie van de sport in Vlaanderen - De Bosscher, Veerle, ....-; De Knop, Paul, ....- (Brussel : VUB Press, 2016)
Dit boek geeft een heldere update van de structuren die de sport organiseren in Vlaanderen, nationaal en internationaal. Zowel vanuit de overheid als de private (georganiseerde) sportsector geeft het boek inzicht welke wettelijke bepalingen de sport in Vlaanderen richting geven en zo de maatschappelijke ontwikkelingen binnen en buiten de sportcontext beïnvloeden. Sport is immers onderhevig aan continue veranderingen. Dat geldt ook voor het beleid, en de achterliggende processen die het sportbeleid mede bepalen. De organisatie van de sport in Vlaanderen is bedoeld als handboek voor studenten lichamelijke opvoeding en sportmanagement, maar richt zich ook uitdrukkelijk tot beleidsbetrokkenen, professionals en iedereen geïnteresseerd in de organisatie van het sportbeleid in Vlaanderen. Het werk wordt regelmatig geüpdatet.
Keywords: Sportbeleid ; Vlaanderen