Ethiek in de psychologie - Rothfusz, Jacquelien, ....- (Amsterdam : Pearson, 2017)
Ethiek in de psychologie bereidt toekomstig psychologen voor op ethische dilemma's die in de beroepspraktijk voorkomen. Omdat elk moreel probleem uniek is, biedt dit boek een uitgebreide basis die de student in staat stelt correcte afwegingen te maken. Daartoe worden zowel de ethische begrippen, de belangrijke normatieve theorieën, de argumentatieleer en de Nederlandse en Belgische beroepscodes behandeld. Deel één van Ethiek in de psychologie gaat in op de algemene ethiek, waarna in deel twee de ethiek voor psychologen en toegepast psychologen wordt besproken. Dit deel omvat ethische kwesties op diverse werkterreinen waarin psychologie een rol speelt, zoals voorlichting, reclame en marketing, coaching en training, assessment en advies, diagnostiek en therapie en, tot slot, onderzoek. Nieuw in deze editie Deze editie van Ethiek in de psychologie is geheel geactualiseerd en herzien naar de nieuwste beroepscodes, zoals de NIP-code en de NBTP-code. Daarnaast is de inhoud verbeterd om een betere aansluiting te krijgen met de Vlaamse vakgebied en is hiervoor ook extra casuïstiek toegevoegd. Om het boek meer leesbaar te maken zijn er tekeningen toegevoegd om grote delen tekst te doorbreken. Ten slotte is het boek verrijkt met MyLab.