Klein applaus : drama-activiteiten met 3- tot 9-jarigen - Crul, Koen, ....-; Nevejans, Joris, ....-; Spaepen, Peter, ....- (Kalmthout : Abimo Pelckmans, 2015)
Leidraad voor leerkrachten voor het ontwikkelen van dramavaardigheden en -activiteiten voor basisschoolleerlingen (3-9 jaar). Het boek bestaat uit drie delen, namelijk bespreking van mogelijkheden en theoretische basis van drama. Vervolgens worden 24 concrete dramalessen beschreven (acht per leeftijdsgroep van telkens twee jaar). Tenslotte suggesties voor de leerkrachten om deze lessen zo effectief mogelijk aan te bieden en te integreren in het onderwijs. De tekst is pakkend, eenvoudig en helder, de bedoeling is duidelijk. De indeling van de hoofdstukken en de bladspiegel zijn heel overzichtelijk en nodigen uit tot lezen. Kleine eenvoudige toepasselijke zwart-wittekeningen sieren het begin van de leshoofdstukken en een fantasievolle gekleurde illustratie siert de omslag. Extra suggesties zijn in de leshoofdstukken in cursieve tekst toegevoegd. Een literatuurlijst (niet geactualiseerd) en de beschrijving van Nederlandse en Vlaamse ontwikkelingsdoelen completeren de uitgave. © NBD Biblion
Handleiding voor leerkrachten om dramavaardigheden- en activiteiten met kinderen van 3 tot 9 jaar te oefenen.
Keywords: Dramatische expressie ; basisonderwijs