Klink klaar : uitspraak- en intonatiegids voor het Nederlands - Timmermans, Bernadette, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2013)
Bernadette Timmermans, stemvormer van de VRT, doet je toehoorders aan je lippen hangen Ga zelf aan de slag met de vele praktische informatie, tips en oefeningen Bernadette Timmermans Klink klaar. Uitspraak- en intonatiegids voor het Nederlands Hoe zeg je het en vooral hoe zeg je het goed? Daar komt techniek aan te pas. De stem is tenslotte een spier en die kun je trainen. De precieze kaakval, trefzeker lippenwerk, een veerkrachtige articulatie en een slimme intonatie: ze maken je verstaanbaar én zorgen ervoor dat je toehoorders aan je lippen hangen. Klink klaar is de eerste praktische uitspraak- en intonatiegids voor het Nederlands, cd incluis. Voor wie welbegrepen door het leven wil gaan. En zeker voor wie 'werkt' met zijn stem: radio- en televisiemedewerkers, acteurs, leraren, logopedisten, politici, advocaten, publieke sprekers allerhande... Met de tips en oefeningen van boek en cd - waarop bekende VRT-stemmen - kun je zelf aan de slag. Door woorden en zinnen na te zeggen, krijg je gaandeweg meer controle over je stem, uitspraak en intonatie. Het vraagt oefening en inzet. Maar dat is tegelijk goed nieuws: je kunt het leren! BERNADETTE TIMMERMANS, doctor in de medische wetenschappen en logopediste, doceert stem- en spraakvaardigheid aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zij is de stemvormer van zowel de oude rotten in het vak als de prille microfoonmedewerkers van de VRT.