Het ding - Servant, Stéphane, ....-; Goeminne, Siska, ....-; Bonbon, Cécile, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Als Bobo Olifant op een dag bij het meer een raar rood-wit gestreept ding vindt, ziet hij er een mooi hoedje in. Maar Kiki Krokodil lacht en scheldt hem uit, volgens hem is het een cape. Bobo gaat zitten mokken in het bos. Maar dan wordt Kiki uitgelachen door Zaza Schaap die in het ding een rokje ziet. Zo gaat het ding van dier naar dier en wordt de mokkende beestenbende in het bos steeds groter, waarbij ze elkaar (grappige) scheldnamen geven als zotte komkommer, dikke noedel en gekke banaan. Maar wat is het ding nu echt? Dit vierkante prentenboek toont hoe je op heel verschillende manieren naar een voorwerp kunt kijken. De dieren geven het ding aan elkaar door en herhalen daarbij dezelfde zinsconstructies, waardoor kinderen de tekst al snel mee zullen kunnen vertellen. De letters zijn speels over de pagina's verdeeld, waarbij sommige woorden groter zijn afgedrukt en dialogen met streepjes worden geaccentueerd. De illustraties zijn de charme van het boek: het zijn collages van stof die steeds twee pagina's vullen. Fantasievol prentenboek met een verrassende wending aan het slot. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Vijf dieren hebben allemaal zo hun eigen idee bij het gestreepte stuk stof dat bij het meer ligt. Dan komt er een klein jongetje het water uit. Prentenboek met paginagrote collages van 'stof'. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Humor