Hop! Luis in galop! - De Lestrade, Agnès, ....-; Masson, Annick, ....-; Goeminne, Siska, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Een hoofdluis (ik-figuur) is dolblij met zijn 'stokpaardje', dat hem overal mee naartoe neemt en hem regelmatig masseert en kriebelt. Daarom nodigt de luis al zijn vriendjes uit. Maar tegen die tijd is zijn stokpaardje erg wild geworden... Daarom besluiten de luis en zijn vriendjes ieder op zoek te gaan naar een eigen 'stokpaardje'. In dit prentenboek wordt op humoristische wijze een hoofdluizenplaag verbeeld, in zachtgekleurde waterverfillustraties met veel witvlakken. Het verhaal wordt verteld vanuit de gepersonifieerde hoofdluis, die in het haar van een jongetje zit, dat hij zijn stokpaardje noemt. De één- tot vierregelige tekst bestaat overwegend uit korte zinnen met soms een moeilijk woord in een vetgedrukte letter. Het verhaal kan aanzet zijn om het hoofdluizenprobleem bespreekbaar te maken. De humorvolle benadering (bv. in de tekening waarop een klas vol kinderen én de juf ineens druk zitten te krabben als de luizen ‘van paard zijn gewisseld') zal bijdragen tot verbeelding en inzichtelijkheid. Het vaak overdrachtelijk gebruikte woord ‘(stok)paardje' vergt wel veel van het begripsvermogen van de doelgroep. De mimiek is goed getroffen. Vrolijk omslagtekening van de als cowboy verklede luis. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Een hoofdluis (ik-figuur) is dolblij met zijn ‘stokpaardje', de jongen in wiens haar hij woont. Zo blij dat hij al zijn vriendjes uitnodigt… Maar dan wordt zijn stokpaardje ineens heel wild. Vierkant prentenboek met humoristische, zachtgekleurde waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Luizen; Lichaam