Vlam de draak - Geleyn, Frank, ....-; Marynissen, Ineke (ill), ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2017)
E.M. Heitman-Hagen Ridder Lara en ridder Lars gaan in dit tweede verhaal over Lars en Lara* met koning Pa Pa naar een oud en groot kasteel. Ze nemen hun kasteeltent mee op riddervakantie. Ze vinden de draak Vlam die hen tegen de vijand moet beschermen, maar Vlam is daar nog niet van doordrongen. Goed om te lezen en te beleven hoe fantasie bij kinderen gestimuleerd kan worden met weinig middelen, maar met veel enthousiasme en creativiteit. De met krijt getekende illustraties in vrolijke kleuren en in een naïef/karikaturale stijl zijn paginavullend of als detailtekening toegevoegd aan de tekst. Ze ondersteunen het verhaal, dat met veel gevoel voor humor verteld wordt. Leuk, verfrissend vervolg op eerste leesboekje, AVI-M5, dat laat zien dat je ook met simpele taal kunt toveren. Vanaf ca. 8 jaar. © NBD Biblion
Ridder Lars en ridder Lara gaan met koning Pa Pa op reis. Ze vinden een draak. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau: Tweede leerjaar - AVI-M5/AVI6